Львів – дивовижне місто. Тут завжди є чим зайнятися, куди піти. Навіть просто прогулятися центральними вулицями – і вже настрій піднімається неба. А щоб було ще більше яскравих емоцій – “закусіть” свої враження від Львова чимось солоденьким. А ми підкажемо, де вам буде найсмачніше, а також запрошуємо зупинитися в готелі Едем, звідки всі найкращі кондитерські в пішій доступності!
Отже, тримайте наш особистий рейтинг кондитерських Львова. Але спершу трохи історії…
Першу цукерню у Львові відкрили ще на початку 19 ст. Її власником був швейцарець Домінік Андеоллі. Майже відразу прямо по-сусідству відкрив кондитерську пан Костецький. До обох львів’яни приходили за мигдалем у шоколаді, неймовірно смачними марципанами, морозивом і карамельками. Кажуть, саме в цукернях у той час творилася “хроніка міста”, адже їхніми завсідниками були найвідоміші у Львові артисти, художники і журналісти.
Пізніше відкрили кондитерську фабрику Брандштадтера та цукерню Бенецького. Остання була на проспекті Свободи і зрештою стала найкращою в місті. Вечорами тут грала музика, а гостей пригощали пишним фруктовим морозивом з тоненькими трубочками, які просто танули в роті.
До 1939 року у Львові відкрилося ще більше кондитерських, які змагалися за прихильність кожного клієнта. У цукернях розпитували про життя, розповідали новини, недавно почуті жарти, пропонували, наприклад, пампухи небаченого розміру (цукерня Венжовича) – все, щоб люди поверталися ще і ще.
З початком війни багато підприємств ліквідували, зокрема, і кондитерські.
Першими продовжили традиції довоєнних кондитерських у кав’ярні “Цукерня”, яку відкрили в 1999 році. Затишок та атмосферу тут створюють зворушливі деталі інтер’єру, привітний персонал та неочікувані історії кожного з найменувань у меню.
Наприклад, рецепт торту “Ностальгія” в “Цукерню” принесла пані Ґєня, яка працювала в готелі “Інтурист” (тепер “Жорж”).
А тістечко “Кремівки” потрапило в меню через спогади Папи Римського Івана Павла ІІ про улюблені солодощі юності.
Легендарні сирники тут теж зі секретом. Виявляється, їхня особливість не в унікальному рецепті, а в домашньому сирі, який в “Цукерню” протягом багатьох років доставляють одні й ті ж господині.
Окрім солодкого, у меню “Цукерні” – сніданки, перекуси, морозиво, легкі фруктові десерти та напої.
Адреса “Цукерні” у Львові: вул. Староєврейська, 3
Години роботи: 8:30 – 22:00
Телефон: +38 (032) 235 69 49
Це ще одна кондитерська візитівка Львова. Заклад, створений за європейськими стандартами, вражає асортиментом. Хліб, круасани, пампушки, булочки з різними начинками, пироги, штруделі, печиво, торти, тістечка… Кожне з найменувань – як витвір мистецтва.
У меню ресторану “Вероніка” у Львові – українська та європейська кухні.
Особливості закладу: доставка, меню англійською мовою, парковка, WiFi, можна приходити з тваринами.
Адреса: проспект Шевченка, 21
Години роботи: 9:00 – 23:00
Телефон: +38 (032) 298-60-28
Це мережа кафе з філософією простоти, сучасності та неймовірного смаку. Тут все за правилами та кондитерськими стандартами: якщо макаронс, то з мигдалевого борошна та шоколадної начинки, круасани – тільки з твердих сортів борошна, ягідні пюре – лише ті, що приготували кондитери “ШОко”.
Інтер’єр – сучасний, з пастельними кольорами та живими квітами. У меню – сніданки, солодощі, випічка та можливість замовити неймовірний кенді-бар для важливої події.
Особливості закладу: парковка, WiFi, сніданки з 8:00 до 17:00.
Телефон: +38 (050) 430-75-75
Пляцки для львів’ян – це особливі смаколики. Їх печуть на свята, коли приходять гості чи просто до сімейного чаювання. Кондитери мережі “Львівські пляцки” зібрали найкращі рецепти львівських господинь, які часто передавалися з покоління в покоління, додали їх у своє постійне меню і залюбки частують гостей та жителів міста. І ви спробуйте. Кажуть, там дуже смачно.
У меню – штруделі з найрізноманітнішими начинками: з ягодами, рибою, овочами, м’ясом тощо та сирники з різними додатками. Найпопулярніший – зі солоною карамеллю та арахісом. Ммм… Дуже смачно.
Особливості закладу: доставка, WiFi.
Адреса “Львівських пляцків” у Львові: пл. Ринок, 13
Графік роботи: 8:00-23:00
Телефон: +38 (050) 371-38-33
Це і музей, і кондитерська одночасно – ідеально для тих, хто планує якнайбільше дізнатися про Львів. У меню – випічка та напої за старовинними рецептами. Відвідувачі радять скуштувати торти, тістечка, шоколад, а також м’ясні, овочеві пироги, лікери, які виготовляють у закладі.
Щоб дотримуватися тематики кондитерської аптеки, кагор тут називають цілющим, а глінтвейн лікувальним.
Особливості закладу: доставка, WiFi.
Адреса закладу: вул. Коперника, 1
Графік роботи: 10:00-23:00
Телефон: +38 (032) 298-60-28
Заклад, який обов’язково треба відвідати. Якщо й не для посиденьок за горнятком гарячого шоколаду, то для того, щоб придбати смачних сувенірів рідним зі Львова. Понад 60 видів цукерок, шоколадні тафлі, горіхи в шоколаді, найрізноманітніші шоколадні фігурки – тут ви точно знайдете те, що поцілить вам прямо в серце, чи то пак у шлунок.
До слова, все в асортименті кондитерської – виготовлено руками команди “Львівської майстерні шоколаду” за власними рецептами.
Адреси “Львівської майстерні шоколаду” у Львові:
години роботи: 10:00-22:00,
телефон: +38 (050) 372 98 74;
години роботи: 10:00-22:00,
+38 (067) 672 51 97;
години роботи: 09:00-20:00,
+38 (050) 430 47 55;
години роботи: 09:00-22:00,
+38 (050) 430 60 33,
+38 (067) 340 22 67;
години роботи: 09:00-22:,00,
+38 (050) 378 23 62,
+38 (067) 313 24 03.
Справжня львівська кав’ярня для справжніх цінителів львівських. Тут затишно, тихо і можна сховатися від міської метушні. У меню – солодощі за давніми сімейними рецептами власників, а інтер’єр наповнений різними дорогими для них деталями. Якщо спитаєте, вам розкажуть про історію приміщення кав’ярні – вона дуже незвичайна.
Окрім солодкого, у “Солодкій Скрині” понад 40 сортів чаю та кава власного обсмаження.
Адреса закладу: вул. Туган-Барановського, 30
Години роботи: 9:00-22:00
Телефон: +38 (093) 039-22-19
У Львові можна все на світі. Наприклад, спробувати цукерки, які самі ж і приготуєте… Таку атракцію пропонують гостям і жителям міста у “Львівській майстерні шоколаду”.
Під час майстер-класів вас одягнуть у форму шоколатьє, дадуть всі потрібні атрибути, ви дізнаєтеся багато фактів про історію та споживання шоколаду та багато корисних порад від шоколадних професіоналів.
Види майстер-класів:
Деталі за телефоном: +38 (050) 430 60 33 або: +38 (067) 340 22 67.